donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 15 d’abril del 2018

Impuls a la participació de les entitats de dones en l'elaboració Pla estratègic de polítiques de gènere 2018-2021

PARLEM DE LIDERATGE FEMENÍ
Ja que les xifres segueixen demostrant que la presència femenina en àmbits i càrrecs de responsabilitat està molt per sota de la masculina. Per a la dona, és més difícil tenir les mateixes oportunitats que els homes, les mateixes possibilitats d’accedir a feines d’alta direcció o aconseguir el mateix salari just en relació al càrrec.   
Segons la Presidenta de l' ICD, Sra. Núria Balada:“necessitem l’expertesa de les entitats i els agents implicats per fer polítiques el màxim d’eficaces i que donin la millor resposta a les necessitats de les dones”. Balada també ha convidat les entitats a participar en el grup que treballa en les actuacions que es faran en el marc de la commemoració dels 10 anys de l’aprovació de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.  “Aquesta efemèride”, ha subratllat, “ens ha de servir per fer balanç dels avenços i per definir els reptes de la societat catalana en l’erradicació de la violència masclista”.
Balada ha felicitat les entitats de dones per la seva implicació i elevada participació en l’elaboració del contingut del Pla estratègic de polítiques de gènere 2018-2021 a través d'un procés de participació que es va obrir el mes de març, i ha convidat a participar les entitats i els agents socials que encara no ho hagin fet. 
Dins del pla, el govern ha iniciat un procés participatiu que comptarà amb un eix catalitzador d' efectiva visibilitat en igualtat de condicions a dones i homes. Les actuacions s'executaran i avaluaran per períodes de 2 anys. Per desenvolupar-lo, s'ha convidat a entitats i agents socials a què aportin la seva experiència en la seva elaboració, que siguin eficaces i donin la millor resposta possible a les necessitats de les dones.
El Pla, a més de la Visibilització de les dones i la comunicació no sexista, aborda Eixos com: Educació i promoció valors i models igualitaris; Promoció de l'equitat de gènere en el treball i la corresponsabilitat en els usos dels temps; prevenció i eradicació de la violència masclista; participació política i social i empoderament personal i comunitari de les dones; millora de la qualitat i l'abast de la perspectiva de gènere sectorial (esports, universitats, món rural, justícia; i Transversalització de la perspectiva de gènere en polítiques públiques.
Per incorporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions de l'administració, el Govern ha dissenyat el Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya. En aquest marc l'ICD i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya inicien aquest any el Postgrau en Polítiques d'Igualtat de Gènere a la Gestió Pública (PIGGP).
En el procés hi estan implicats tots els departaments de la Generalitat, el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, Grups d'Expertesa, la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència masclista, els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones, els serveis especialitzats i els Circuits territorials de violència masclista. Un cop l'ICD elabori la proposta amb totes les aportacions passarà un procés de validació a través de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat efectiva de dones i homes i les entitats municipalistes de Catalunya fins a la seva aprovació per Acord de Govern.