donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 9 de març del 2018

#8MJoFaigVaga ENS FEM RESSÒ del DISCURS del PRESIDENT DE LA FAV I DE L'AVV BALÀFIA

BON DIA A TOTES
AVUI ÉS 8 MARÇ i que passa el 8 de març?, 
és el dia Internacional de la Dona, que va ser proposat per primera vegada el 1910 per Clara Zetkin,  a  la Conferència de Dones Socialistes, celebrada a Copenhaguen.
Al començament de la Revolució Rusa, 1917,  és va instaurar el 8 de març el Dia Internacional de la Dona.
Si be es cert també que és el dia en que l’horrible capitalisme va massacrar 129 dones a Nova York.
Com molt bé fa notar sempre la Jos de donabalafia no és de la dona treballadora per què les dones treballen sempre. És el dia Internacional de la Dona.
El moviment veïnal és potent per la immensa tasca feta per les dones i homes naturalment però la presència i el reconeixement de la part més important de la feina queda amagada darrera d’aquesta maleïda inèrcia que fa que sigui un home president el que avui us parla. El programa anònimes de la Regidoria d’ Igualtat i el Casal de la Dona de Lleida posa en valor el treball d’algunes d’aquestes donasses que han dedicat una part molt important de la seva vida a defensar drets, organitzar i portar a terme activitats per les veïnes i veïns dels diferents barris. Les mares coratge de Magraners, la Mariola, de Balàfia ...  
Referent a la bretxa salarial recomano la lectura atenta de l’article d’en Pere Enciso arriba a la conclusió: “en tots els intervals d’edat les dones, a Lleida, obtenen una mitjana salarial significativament inferior a la dels homes i, a la vegada ingressen menys que la mitjana catalana per cadascun dels intervals. Insisteixo, les dones a Lleida pateixen una discriminació més per gènere i per territori”. Les dones són les que dediquen més temps les tasques domèstiques de cura i atenció a la família, el 67% enfront del 33% els homes. Si aquest treball  s’incorpores al PIB català s’incrementaria un mínim del 23,4%. 
Les dones del moviment veïnal i femenista ens expliquen que aquesta lluita no és contra els homes, és amb els homes i ens fan notar que per arribar a la plena igualtat i equitat ens queda molt de camí. Per ser concrets cal posar a l’agenda política, social legal, personal i familiar alguns temes d’urgent solució:

Sostres de vidre :Per exemple hi ha MÉS DONES QUE MAI A LA UNIVERSITAT. POQUES DONES ALS ÒRGANS DE DECISIÓ.

 Corresponsabilitat en la cura i l’atenció a les persones: la conciliació solament és per a les dones, les dones modifiquen i retallen els seus horaris laborals, amb la consequent pèrdua de poder adquisitiu i dependència

Violència de Gènere : ens assassinen! PROU IMPUNITAT! PROU CULPABILITZAR A LA VÍCTIMA

Inseguretat laboral :Sofrim precarietat, inestabilitat laboral,falses autònomes

Ningunejar : menysvalorades, PROU ABÚS DE PODER!

Estereotips, prejudicis: desmuntem-los ! Prou Opressió

Abús sexual : PROU comentaris violents i violacions.

Espais d’opinió i tertúlies masculinitzades. Hi ha dones molt preparades i expertes que poden participar i equilibrar els espais

Esport.Mireia Belmonte diu: ja puc guanyar medalles olímpiques, sempre és més important el pentinat d’un jugador de futbol!

Publicistes i Publicitat :Prou de cosificar els nostres cossos per fer publicitat de productes. Prou ja! del dictat de normes sobre la nostra aparença física!

Invisibilitat: la visió de la realitat que és transmet és sesgada. Les dones són  tractades com a personatge secundaris o amb esteriotips.

Taxa rosa: Productes que el seu preu augmenta entre un 20% i un 50%, un altra discriminació.

“Me too” :No som mercaderies ni objectes al servei de desitjos aliens.
Aprofito per recordar que és l’any
 Maria Aurèlia Capmany, un altra donassa i una gran de la literatura catalana. Llegiu-la FELIÇMENT UNA DONA!                
    8 de març és cada dia !