donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 15 de febrer del 2018

Preparant Anònimes a BALÀFIA :Dones del moviment veïnal d’ahir i d’avui

Les dones han estat invisibles al llarg de la història, als diversos moviments socials mixtes i al moviment veïnal, també. No obstant i com a cap d’altre, la història de les Associacions veïnals (AV) no es pot entendre sense l’aportació de les seves  veïnes.
La seva proximitat als espais,  les necessitats de la cura de l'entorn, de la seva família i del veïnatge les va fer sensibles a demandes que no eren específiques de les dones però que elles van encapçalar des de les diverses Vocalies de Dones que van crear i si calia al carrer.

Hi ha alguna ocasió que la història s’explica des de l’òptica d’aquestes protagonistes, el relat és compartit per moltíssimes dones que van viure de forma similar aquells anys. “Per a nosaltres és un homenatge a les mares i àvies treballadores per la comunitat”. Expressem la nostra admiració per totes elles, i esperema aviat llegir un llibre on s'identifiquin aquests records compartits.
Aquesta iniciativa està inspirada en la vida de dones de l'edat de la meva àvia o de ma mare,  dóna veu a tantes dones anònimes que es van fer un fart de treballar, tirant les cases endavant, i que sempre han quedat apartades per la història que fins fa uns anys només escrivien els homes”. Coneixerem i veurem reflectides vivències, algunes de fortes i altres de cada dia que ens han fet presents els nostres records”. Ens faran  reviure els records dels temps passats.
 
Les dones del moviment veïnal van anar més enllà, no només volien habitatges dignes en barris amb serveis públics de qualitat, també volien reinventar les seves vides.Van crear vocalies i grups de dones als barris: el feminisme de les classes populars. Organitzacions exclusives de dones, autònomes o vinculades a les entitats veïnals, un moviment horitzontal i capil·lar que va arribar a una gran quantitat de barris i pobles del nostre país.
Abans i ara la lluita de les dones per reivindicar serveis i equipaments públics als barris han ampliat els límits d’allò que ha de formar part dels drets de ciutadania.Ens cal conèixer i reconèixer-nos en la història de les dones del moviment veïnal per tal de donar continuïtat a la seva lluita pel bé comú.