donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 18 d’octubre del 2017

PARLEM DE DONES GRANS A LA Jornada VIOLÈNCIA I DONES GRANS, del 19 OCTUBRE de 2017.

Dones grans, víctimes invisibles de la violència masclista


ALGUNES DE LES CONCLUSIONS

Segons les dades aportades per la Unitat de Suport a l’atenció de Víctimes del Departament d’Interior, de la Generalitat de Catalunya, les persones de 65 anys i més ateses per algun cas de violència domèstica van ser 1.078, de les quals 737 – que representen més del 67% del total-van ser dones d’aquesta franja d’edat. D’entre 65 i 79 anys, se’n van atendre 574, de 80 a 89 anys 143 i de 90 i més 20. 
CONSTATAR QUE EL FENÒMEN de la violència en les dones grans EXISTEIX. PODEM DIR QUE ÉS RESIDUAL. PERÒ ENCARA QUE SIGUI 1 PERSONA S’HA D’EVITAR.
Habitualment, la violència contra les dones té lloc al domicili familiar i freqüentment no es confessa ni es denuncia. La residència als municipis rurals condiciona la denúncia per violència de gènere.
TOLERANCIA ZERO CONTRA CAP TIPUS DE MALTRACTAMENT A LA GENT GRAN. ESPECIALMENT A LES DONES.

"Totes les entitats que “treballem en el medi rural han de servir de suport i assessorament a les víctimes perquè denuncien sense por”

Segons l’estadística de 2015, a Catalunya les dones de 65 anys i més representen prop d’un milió de persones. A les terres de Lleida, segons la mateixa estadística, arriben a ser prop de 100.000.

RESERCA 
 Potenciar la recerca científica sobre els maltractaments com a mitjà necessari per avançar en la millora del coneixement del fenomen dels maltractaments a les persones grans (DONES) i per dissenyar accions futures QUE REDUEIXIN EL RISC
La nostra societat,  va tard, ara es comença a moure respecte als abusos d'aquest col·lectiu. En comparació em amb altres països ens trobem en la fase de reconeixement i sensibilització del fenomen. Encara ens queda molt camí per recórrer. Suport de Lleis i CEDAW.ONU-DONES
Línia 900 900 120 d’atenció permanent a dones en situació de violència masclista: és gratuït i confidencial, i funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores del dia.