donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 1 d’octubre del 2017

1 d'octubre 2017, la lluita continua. RECORDAR PER NO OBLIDAR, també commemorem la batalla pel vot de les dones a l' Espanya de la República!

La Flama - Obrint Pas
Clara Campoamor 
HOMENATJADA PER LES ASSOCIACIONS FEMENISTES A MADRID
 15-11-1931
Recordar per no oblidar!
L’1 de octubre de 1931, les dones van obtenir el vot. L’ànima de la lluita va ser Clara Campoamor (Madrid,1888-Lausana, Suiza, 1972) diputada del Partit Radical per Madrid.  Campoamor,  l’ única dona en la Comissió Constitucional, va argumentar la necessitat del sufragi femení posant de manifest la paradoxa que les dones podien ser elegides diputades des del 8 de maig de 1931, però no podien votar.
 Les diputades: Victoria Kent, diputada del Partit Radical Socialista, i Margarita Nelken, del PSOE és van opasar al vot femení. Elles creien que la dona espanyola no tenia, en aquells moments,  preparació social i política per votar responsablement,  per influència de l’Església, l’obediència al confessor i moltes d’elles ancorades en la submissió al marit, doncs el vot de les dones seria conservador, cosa que perjudicaria els partits d’esquerra.
La del vot va ser la primera de les victòries en la lluita pels drets ja que  les dones seguien sent  “menors d’edat eternes” respecte el marit i no tenien personalitat  jurídica. Tot i això, les conquestes van quedar ofegades per la Guerra Civil i la dictadura. Caldria esperar a 1975 perquè la dona espanyola obtingués plena capacitat jurídica.
En converses de moltes dones, algunes amb uns quants anys,  sovint es recorda les primeres Jornades Catalanes de la Dona de l’any 1976 i la seva aportació a la política  en els primers anys de la Transició. També, que la Constitució Espanyola de 1978  ‘masclista total, treballada per 7 homes’, destaquen també el desafiament polític actual com un ‘moment clau en el qual les dones tenim un paper molt important’.
"Tenim per davant un referèndum on ens hem de manifestar" 
 VOTAR
de forma lliure, democràtica i perquè el patriarcat sigui abolit.
 Les dones estem cridades a votar l'1 d'octubre 
recordant la lluita de totes aquelles  que ja no hi són, 
 i implicar-nos en la confecció d'una Catalunya millor.