donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 2 d’agost del 2017

LA PREGONERA DE BALÀFIA Na ROSA FABREGAT ACOMPANYARÀ A LES PUBILLES, DAMES I HEREU DE BALÀFIA A L'INICI DE LA FESTA MAJOR

AQUEST ANY TENIM L'HONOR DE COMPTAR
AMB NA ROSA FABREGAT
DOCTORA EN FARMÀCIA, ESCRIPTORA
CREU SANT JORDI 2017
Rosa Fabregat (Cervera, La Segarra, 1933) 
La seva activitat literària s'ha desenvolupat sobretot en el camp de la poesia i de la narrativa. Com a poeta comença a publicar després de rebre el premi Vila de Martorell del 1978 amb el llibre Estelles, és per tant una escriptora ja madura i experimentada la que dóna a conèixer les seves obres. Després de diversos llibres, Fabregat aplega la seva obra poètica fins al 1994 al volum d'obra reunida Ancorada en la boira, al qual han seguit diversos llibres com Roses de sang (2005) i A la vora de l'aigua (2008), entre altres. 
Com a narradora s'han de destacar dos vessants. L'escriptura de novel·les que ens parlen del seu gust per la ciència-ficció, amb Embrió humà ultracongelat núm. F-77(1984) com a principal referent. D'altra banda, la seva actitud contrària als convencionalismes que l'impulsa a escriure sobre temes polèmics, per exemple a La capellana (1988; reed. 2017), on qüestiona la masculinitat del sacerdoci. 

Fabregat col·labora en diverses publicacions periòdiques i és membre de la Societat Catalana de Ciència-Ficció. També, la seva professió de farmacèutica l'ha portat ha publicat assaigs i articles sobre aquest tema. La seva obra literària ha estat traduïda a llengües com ara l'alemany o l'anglès. 
És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 
Pàgina elaborada per Xulio Ricardo Trigo. 
Fotografies:Núria Martínez Torrebella i  ©Esther Remacha (pòrtic) i ©Ricard de la Casa.