donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 27 de juliol del 2017

Observatori de la Igualtat de Gènere


L'Observatori de la Igualtat de Gènere és un òrgan assessor del Govern adscrit a l’Institut Català de les Dones creat per la Llei 17/2015 de 21 de juliol com una de les mesures per garantir el compliment de la Llei i assolir la igualtat efectiva de dones i homes.
L'observatori, tal com es descriu a l’article 58, ha de treballar amb dades i estadístiques, i en la recerca sobre les desigualtats de dones i homes, prioritzant les àrees de la violència de gènere, la situació laboral i la imatge pública de les dones.

La mateixa Llei determina que les funcions, la composició, el funcionament i les diferents àrees d’intervenció de l’observatori s’han d’establir per reglament. El decret de regulació de l’observatori s’ha aprovat pel govern el juny de 2017 i un dels tràmits establerts en la seva elaboració va ser el de la participació de les entitats de defensa dels drets de les dones que van tenir la oportunitat de fer les seves aportacions. Ara s'obre un periode de renovació, Com sabeu, el passat mes de juny es va aprovar el Decret 52/2017 que regula l'Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) i el constitueix formalment, tal com s’estableix a la Llei 17/2015 de juliol, d’Igualtat efectiva de dones i homes. Segons aquest Decret, el Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) hi figura com a membre amb representació de 5 persones proposades per la Comissió de Coordinació,  3 representants tenen caràcter permanent i es renovarà anualment una d'elles i 2 representants tenen caràcter temporal i seran designades abans de cada reunió en funció dels temes a tractar. Es preveu que la primera sessió plenària es digui a terme durant el mes de setembre.