donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 9 d’abril del 2017

L'Índex d'Equitat de Gènere. PER SABER COM VA EN EL NOSTRE ENTORN (INFORMACIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA (UE)

L'Índex d'Equitat de Gènere és una eina de mesura única que sintetitza la complexitat de la igualtat de gènere com a concepte multidimensional,  és una mesura fàcil d'usar i de fàcil interpretació. Està format per la combinació d'indicadors de gènere  d'acord amb un marc conceptual i en una sola mesura de resum. Si no es fan canvis significatius, caldran 70 anys per aconseguir a la UE la igualtat de retribució entre dones i homes per una mateixa feina, 40 anys per aconseguir un repartiment equitatiu de les tasques domèstiques, 30 anys per aconseguir que la taxa d’ocupació de les dones sigui del 70%, i 20 anys per assolir l’equilibri de gènere en política. El Parlament Europeu aprovarà la setmana vinent a Estrasburg, en sessió plenària, un informe de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, del qual n’és ponent l’eurodiputat Ernest Urtasun, on es reclama que “no hauríem d’acceptar que calgui esperar diverses dècades per assolir una veritable igualtat de gènere a Europa”.
L'índex es compon de sis àrees principals: treball, diners, coneixement, temps, energia  i salut. Dos dominis de satèl · lit ( intersecció de les desigualtats i la violència ). Els dominis de satèl · lit són conceptualment relacionats amb l'índex, però no poden ser inclosos en l'índex de nucli perquè mesuren  fenomens il · lustratius. En concret, el domini de la violència mesura la violència de gènere contra les dones, i el domini de la Intersecció de desigualtats considera grups específics de població, com les famílies monoparentals, les i els cuidadors o persones amb discapacitats.
L'Índex proporciona resultats a nivell de domini i subdomini per a la UE en general i per a cada Estat membre en particular. L'objectiu de la UE era d'arribar a la igualtat de gènere a l'any 2010. No s'ha assolit, ben al contrari, en alguns estats és va endarrere en drets aconseguits. Proporciona la mesura de fins a quin punt (o prop de quin punt) en els Estats membres està la situació any darrere any.

L'Índex d'Equitat de Gènere es basa en les diferències de gènere , que és la diferència en els nivells d'assoliment entre dones i homes d' un indicador de gènere donat. No es fa distinció pel que fa a la direcció d'aquesta bretxa. Les llacunes s'ajusten als nivells d'assoliment . Aquests es tenen en compte per tal d'evitar situacions en què les diferències de gènere són baixos, malgrat una condició adversa per a les dones i els homes. L'Índex d'Equitat de Gènere assigna una puntuació de 1, la desigualtat total, en 100, la plena igualtat . L'enfocament de gènere té en compte la situació de les dones i els homes en diversos àmbits de la vida econòmica i social, inclosos aquells en els quals els homes estan en situació de desavantatge. L'objectiu és el punt de la igualtat , referenciat al 100, i un determinat Estat membre es tracta igualment si un buit és en benefici de les dones o els homes .
Per saber-ne més:
http://blocs.tarragona.cat/europedirect/2017/03/08/igualtat-genere-ue-mig-cami-ritme-massa-lent/
http://dones.gencat.cat/ca/ambits/commemoracions/dia_internacional_dones/compromis_equitat_genere/
http://www.igualsidiferents.org/quan-parlem-dequitat-de-genere/