donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 9 d’octubre del 2012

MINIVOLEIBOL per una BONA CAUSA. NO HI FALTEU!!!

El MINIVOLEIBOL és una nova iniciativa desenvolupada per Adrie Noij, un entrenador holandès de voleibol amb l'objectiu d'introduir el voleibol als seus estudiants i mestres d'escoles primàries. El voleibol tradicionalment ha estat considerat com un esport difícil de practicar per  infants, però no té per que ser així.
Amb una sèrie de modificacions senzilles que ofereix el VC, els professors poden proporcionar de una manera senzilla una experiència divertida i gratificant als seus alumnes. El millor de tot que no és necessari ser un expert en voleibol per a començar, és un voleibol accessible a tots i totes.
VC és un enfocament d’iniciació de la quitxalla al joc de voleibol a partir dels sis anys d'edat. Amb el VC, el voleibol tradicional s'adapta a les necessitats específiques i les habilitats dels participants. L'objectiu d'aquestes adaptacions és fomentar l'aprenentatge, promoure l'èxit i augmentar el gaudi dels participants. Quan el joc està bé adaptat per a l'edat i habilitats dels participants, l'experiència té més èxit i amb això els alumnes desitgen jugar més sovint.

REGLAMENT

- Composició dels equips i alineacions

Els equips estaran formats per un mínim de 4 i un màxim de 10 jugadors. El partit el jugaran 4 jugadors de camp. Tots els jugadors inscrits a l’acta del partit hauran de jugar com a mínim un set complet, sense substitució (excepte en el cas de lesió). Els temps jugats pels jugadors seran controlats per l’equip arbitral.
Les substitucions es faran sense més formalitats que la petició de l’entrenador abans de l’ordre de sacada, però respectant que tots els jugadors han de jugar un temps sencer.

- Sistema de puntuació
El partit es jugarà al millor de cinc sets de 20 punts cadascú, pel sistema de “acció-punt”. En cas d’empat a 19 punts, el set s’acaba quan el primer equip arribi a 21 punts. Si un equip aconsegueix un punt després d’una jugada de 3 tocs, valdrà per dos.
L’equip que guanyi un partit sumarà 2 punts i l’equip perdedor en sumarà 1.

- El Joc
El primer set s’iniciarà amb un sorteig per decidir l’equip que saca i el camp i anirà canviant cada set. En cas d’arribar al cinquè set es canviarà de camp quan algun dels dos equips aconsegueixi 7 punts, ja que aquest set és a 15 punts.
A cada set els equips podran disposar d’un temps mort de 30 segons. 


- El camp de joc i alçada de la xarxa
El camp de joc tindrà unes dimensions de 6 metres d’ample per 12 de llarg, dividit en dos parts iguals. La xarxa tindrà una alçada de 2,10 metres.